de lente - Thaise kruidenbalsem - cadeaubonnen

Beste Izumi klant,

 

Nu de lente (bijna) officieel van start gaat, wil ik jullie graag vertellen wat dit seizoen volgens de Oosterse theorie betekent.

 

Lente wordt in de oude Oosterse teksten geassocieerd met het hout-element. Het is de tijd van een nieuw begin, een

wedergeboorte. Bomen en planten ontwaken uit hun winterslaap en tooien zich in een sneltempo in een verscheidenheid aan groene kleuren. De vogeltjes fluiten, pasgeboren lammetjes liggen in de weide, het zonnetje laat zich wat duidelijker voelen, de bloesems komen stilaan tot leven,….

Kortom, de energie die tijdens de winter ondergedoken en opgeslagen was, laat zich in zijn volle glorie zien. De lente is een periode van geboorte en groei, een nieuw begin, de vitaliserende opgaande energie is voelbaar in de lucht. De wereld herleeft na een periode van rust…

De oerkracht van de drang tot leven en de drang naar zelfexpressie is karakteristiek voor de hout-energie. De energie van een grassprietje dat door het asfalt heen groeit, is dezelfde energie die de overvloedige weelderigheid van het tropisch regenwoud doet ontstaan.

Lever en galblaas maken beide deel uit van het hout-element. Ze worden vaak vergeleken met de generaal (lever) en de officier

(galblaas). De lever bepaalt de strategie, hij stuurt verschillende lichaamsfuncties aan en de galblaas neemt de korte termijn beslissingen en voert de opdrachten van de lever uit.

 

Tijdens de lente gaat de wind meer waaien, vooral uit Oostelijke richting. Dit winderig weertype vraagt naast fysieke kracht

ook het vermogen om flexibel te zijn en “mee te waaien met de wind”.

Personen met een onbalans in hun galblaas- en/of leverenergie kunnen last ondervinden van dit winderig

weertype. De wind heeft dan invloed op hun gemoed, ze geraken gefrustreerd en worden ongeduldig.

 

Woede en frustratie zijn de emoties die bij het hout-element horen. Hout-energie wil groeien en verdraagt daarbij geen

belemmeringen. Indien deze zich toch voordoen en de drang naar expressie en creativiteit wordt bemoeilijkt, kunnen woede en frustratie ontstaan. 

Het is zeer belangrijk hoe we met deze krachtige emoties omgaan. Gaan we roepen en tieren op iedereen rondom ons waardoor we de kwaadheid enkel doorgeven en doen toenemen of gaan we onze kwaadheid opkroppen waardoor we schade gaan berokkenen aan ons eigen (fysieke-emotionele-mentale) lichaam?

Mijn tip is om te kiezen voor een tussenoplossing en de krachtige woede-energie te kanaliseren. Je kan je bijvoorbeeld

storten op de afwas die er nog staat, je bureau opruimen of je fiets te nehmen en een deugddoend “toereke” gaan rijden. Soms kan ook het uitschreeuwen van je woede in het niets (niet tegen iemand) of het slaan tegen een boksbal

voor de nodige opluchting zorgen.

 

Of nog beter … kom even langs voor een ontspannende behandeling bij Izumi Shiatsu :-)  

 

Het afgelopen jaar was een leuken uitdagend jaar voor Izumi Shiatsu.

Ik heb niet enkel besloten om voortaan al mijn tijd aan shiatsu te besteden en mijn deeltijdse job op te zeggen, maar ik heb vooral het privilege gehad om een heel aantal nieuwe mensen te leren kennen (naast de vertrouwde gezichten natuurlijk J ).

Ik hoop jullie allemaal terug te mogen ontmoeten in 2018.

 

Om jullie nog beter van dienst te zijn, ben ik afgelopen september gestart met een herhaling van het laatste jaar shiatsu opleiding

(weliswaar in een andere school dan waar ik reeds afstudeerde). Op deze manier blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, leer ik nieuwe technieken en fris ik mijn bestaande kennis nog eens op.

 

Vorig jaar werd ook mijn website vernieuwd (waarvoor heel veel dank aan mijn webdesigner Nicole) en werd het aanbod van Izumi

Shiatsu verder uitgebreid.

Je kan nu in de praktijk terecht voor de volgende behandelingen:

 

- Shiatsu behandeling

- Raindrop oliebehandeling

- Ko Bi Do (Japanse gelaatsverzorging)

- Fibromyassage (behandeling specifiek voor mensen die aan fibromyalgie  lijden)

- Psych- K (methode om overtuigingen te wijzigen en stress weg te nemen en  op die manier te worden wie je echt wil zijn!)

 

Meer informatie over deze verschillende behandelingen vinden jullie uiteraard terug op de vernieuwde website, dus neem zeker een

kijkje op: www.izumi-shiatsu.be

 

Tot slot wil ik jullie het leuke filmpje in de bijlage niet weerhouden … Misschien iets om in gedachten te houden de volgende keer

dat je je zorgen maakt J . Hopelijk tot gauw bij Izumi Shiatsu!

 

Warme groet

 

Valerie

Terug op voorraad!

 

Thaise kruidenbalsem (green balm) van Wang Prom is terug te verkrijgen tegen 10 euro/potje.

Gebruik deze kruidenzalf bij stijve, pijnlijke spieren. De warmte van de balsem zorgt ervoor dat het spierweefsel terug kan ontspannen.

Deze kruidenbalsem wordt geleidelijk aan warm en heeft een aangename geur. Het best is om hem ’s avonds voor het slapengaan te gebruiken, je warm aan te kleden en de balsem zijn werk te laten doen tijdens de nacht.

 

Cadeautip!

 

Nog op zoek naar een geschikt cadeau?

Bij Izumi Shiatsu zijn steeds cadeaubonnen te verkrijgen voor een shiatsu behandeling, Raindrop therapie (oliemassage) of een zalige Japanse gelaatsverzorging.

Geef me even een seintje op 0494/72 92 16 en ik maak de bon met veel plezier klaar.

 

Hopelijk tot binnenkort in de lente!

Om een afspraak te maken of voor meer info, kan je steeds terecht op 0494/72 92 16 of op de website van
Izumi Shiatsu: www.izumi-shiatsu.be.

 

 

Vitaliserende lente- groeten :-)

 

Valerie Fonteyn

Izumi Shiatsu

Reactie schrijven

Commentaren: 0