Fibromyassage

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. De naam is een samenvoeging van fibro (=bindweefsel), myo (=spieren) en algia (=pijn).

 

Bindweefsel en spieren behoren tot de weke delen van het lichaam vandaar dat men ook wel eens spreekt over weke-delen-reuma.

De term beschrijft dus enkel wat er aan de hand is en geeft geen oorzaak. Bij fibromyalgie krijg je last van verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, darmproblemen, algemene vermoeidheid, angst, chronische stress,… De ziekte behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen.

 

 

Typisch is de verhoogde drukpijngevoeligheid op een aantal specifieke punten. Deze pijnlijke plekken, de zogenaamde “tenderpoints” of “drukpunten” worden soms toegeschreven aan plaatselijk verhoogde spanningstoestanden van spieren en pezen.

Fibromyassage is vooral gericht op deze “tenderpoints”, op het verlichten van de pijnklachten en op ontspanning. Tijdens de behandeling worden er ook technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gebruikt (bv meridiaanstretching).

 

Bij aanvang van de behandeling wordt er met jou besproken wat jouw specifieke (pijn)klachten zijn en hoe we daar verlichting in kunnen brengen. Na afloop van de behandeling bespreken we eventuele (voedings)tips die je ook nadien thuis kan toepassen.

 

Deze behandeling is mogelijk bij Izumi vanaf half september 2017. Ondertussen kan ik je al ondersteunen met een shiatsu behandeling en Psych K therapie.