Raindrop Behandeling

Fysiek en emotioneel in balans door de Raindrop Technique!

 

Heb je vaak last van je rug, kamp je al ruime tijd met een ontsteking of ben je je balans in het leven even kwijt? Dan kan de Raindrop behandeling jou een oplossing bieden…

De Raindrop Technique werd in de jaren 80 ontwikkeld door Gary Young, de oprichter van Young Living Essential Oils. In deze techniek bundelde hij zijn kennis van aromatherapie, eeuwenoude rituelen van de Lakota Indianen en Tibetaanse massagetechnieken samen. Zo ontstond er een zachte, niet-invasieve techniek die toch krachtig genoeg is om zowel op fysiek, mentaal, als emotioneel vlak verlichting te bieden. Tijdens de behandeling worden 9 essentiële oliën aangebracht op de onderkant van de voeten en op de rug.

 

De techniek ontleent zijn naam aan het feit dat de gebruikte essentiële oliën op de wervelkolom gedruppeld worden (ongeveer vanop 15 cm hoogte). Op deze manier dringen de oliën eerst door in het elektromagnetisch veld (of aura) rondom ons, alvorens ze hun werk op de wervelkolom doen. Door het “invederen” en de Vitaflex techniek (vitaliteit via reflexen) worden de oliën verder verspreid over de rug en de voeten. Om de ontspanning compleet te maken, wordt de behandeling afgesloten met een warmtekompres, zo kunnen de oliën nog dieper in het lichaam binnendringen en ook dieperliggende energieblokkades oplossen.

De 9 essentiële oliën die tijdens de behandeling aan bod komen (ik werk enkel met de essentiële oliën van Young Living aangezien deze de zuiverste zijn) hebben allemaal een antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende werking. Ze stimuleren het immuunsysteem, reinigen de chakra’s (energieknooppunten), brengen balans op alle gebied en versterken het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

In eerste instantie gebruiken we deze techniek om chronische en acute fysieke problemen te verlichten (voornamelijk problemen van de rug of ontstekingen van de schouder bijvoorbeeld), maar de behandeling kent meerdere weldadige effecten zoals:

 

• Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren

• Verbetering van de spijsvertering

• Versterking van het immuunsysteem

• Versnellen van het herstel bij verkoudheden en griepinfecties

• Verlichting van stressgerelateerde klachten

• Verminderen van angsten

• Meer balans op emotioneel en mentaal vlak

• Betere beweeglijkheid

• Betere slaap

• Vernieuwing van je energie

• Diepe ontspanning

• En door de extra ruimte die tussen de rugwervels gecreeërd wordt, “groei” je zelfs 1 à 2 cm tijdens de behandeling!

 

Kortom, de Raindrop behandeling biedt voor ieder wat wils!

Duurtijd van de behandeling: 1u15

 

Opmerking: omdat er tijdens de behandeling afvalstoffen in het lichaam worden vrijgemaakt, is het aan te raden om deze eliminatie te ondersteunen door voldoende water te drinken na afloop van de behandeling.

Opmerking: Neem na de behandeling niet meteen een douche of bad. De oliën werken nog geruime tijd door en dit zou voor onplezierige situaties (bv brandend gevoel) kunnen zorgen.