Welkom bij Izumi Shiatsu

Valerie Fonteyn
Valerie Fonteyn

Na een 3- jarige opleiding tot shiatsu therapeut, startte ik enkele jaren geleden mijn shiatsu praktijk “Izumi” in bijberoep op.

Ondertussen koos ik ervoor om mijn passie om mensen te helpen en mijn voorliefde voor het Oosten tot mijn volwaardige job te maken, ik bouw dus steentje per steentje verder aan een volwaardige praktijk voor shiatsu en andere (Oosterse) therapieën.

 

Mijn interesse voor het “Oosterse” was al op jonge leeftijd aanwezig, maar kreeg pas echt vorm door verschillende rondreizen in Zuid-Oost Azië, het verslinden van boeken over boeddhisme en de oosterse manier van leven, volgen van tai chi lessen, beoefenen van karate en een intensieve Mindfulness cursus in 2009.

In 2009 kwam ik, na een burn-out, in contact met een shiatsu therapeut. Bij de eerste ontmoeting wist ik meteen dat dit was waar ik al zo lang naar zocht, shiatsu voelde als thuiskomen!

Tijdens een 3-jarige opleiding verdiepte ik me in de Oosterse geneeskunde en de meridianenleer, maar vooral in het leren “voelen” van de energiestromen van het lichaam.

 

Izumi is de Japanse vertaling van mijn familienaam Fonteyn. Izumi staat voor water, fontein, bron. Voor mij staat het symbool voor de bron van het leven, bron van energie, de opgaande kracht die je vooral in de lente voelt wanneer alles terug begint te bloeien en te groeien.

 

Moge Izumi voor jou ook een bron van energie zijn …

 

Valerie Fonteyn